Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ruttna björkar fara för boende

I torsdag var Karl-Gustaf och Birgitta Brygg nära att få en björk över sig vid en promenad på Mjälle kulle. De ruttna björkarna i området oroar både närboende och stadsträdgårdsmästaren.

Annons

När Karl-Gustaf och Birgitta Brygg gick ut på sin vanliga hundpromenad i torsdags slutade det med att en björk rasade alldeles i närheten. Paret och de två hundarna befann sig mitt på stigen när björken rasade väldigt nära dem.

– Det sa bara pang, så låg den där, säger Birgitta Brygg.

– Vi hade änglavakt, den kunde ju ha fallit rakt på oss eller på hundarna. Får man en sådan där i huvudet då är man död, säger Karl-Gustaf Brygg.

Från baksidan av radhusen i Mjälle går det en liten gångstig mot Mjälle kulle. Området är fullt med gamla björkar och många av dem ser ruttna.

– Vi hade verkligen änglavakt. Men vi är oroliga för det är många barn som är där och leker, säger Karl-Gustaf Brygg.

Karl-Gustaf Brygg har tidigare år ringt till Östersunds kommun och påtalat att många av björkarna på Mjälle kulle är ruttna och borde tas ned.

– Herre Gud, det här hade ju kunnat gå illa, säger Karl Gustaf Brygg.

Lika bestört blir stadsträdgårdsmästare Nicole Lindsjö på Östersunds kommun när hon får höra vad som har hänt.

– Vi ska naturligtvis åka och titta på det här omedelbart, säger hon. Det händer ju saker hela tiden och när vi får höra om något åker vi ut och ser vad som behöver göras.