Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rutinerade rockrävar på scen i kväll

Med rak, traditionell rock’n’roll skapar The Trouble Boys drag på varje ställe som öppnar dörren för dem. I kväll spelar de i Östersund.

Med rötterna djupt förankrade i den engelska pubrocken kom den skotske gitarristen, sångaren och låtskrivaren Billy Bremner, känd från legendariska Rockpile, till Sverige. Här mötte han saxofonisten Micke Finell och de andra medlemmarna i The Refreshments och blev så imponerad att han började jobba och spela med bandet.

Numera ingår varken Bremner eller Finell i The Refreshments längre, men för några år sedan bildade de ”Trouble Boys” tillsammans. Kända profiler som Tommy Cassemar, Ingemar Dunker, och Sean Tyla anslöt och succén var given. Vi snackar rutinerade rockrävar med tusentals gig i backspegeln.

– Vi är en kul sammansättning som har spelat tillsammans i många år. Eftersom vi känner varandra så väl så ger det ena det andra på scenen. Det ska bli roligt att komma till Östersund, det är en bra stad att spela i, med en intresserad publik och duktiga arrangörer, säger Micke Finell.

Trouble Boys har både covers och eget material på sin repertoar. Bandnamnet är taget efter jättehiten med samma namn som Billy Bremner skrev för ungefär 30 år sedan.

– Låten har gjorts av bland andra Thin Lizzy och Hanoi Rocks så det kändes naturligt och rätt att ta det namnet, säger Micke Finell.

I Östersund blir bandkonstellationen lite annorlunda. Sean Tyla har blivit sjuk och ersätts därför av Janne Oldaeus, känd från Rost och Jerry Williams band.

– Det är svårt att fylla Seans skor men Janne känns helrätt. Det är bara för den här svängen, sen kanske det mynnar ut i mer samarbete men det får vi se, säger Micke Finell.

Ingemar Dunker är inte heller med under torsdagskvällen och den förändringen kommer att bli fast till våren då Trouble Boys kommer med sin nya, än så länge obetitlade, skiva. Dunker är en upptagen man med många järn i elden och hinner helt enkelt inte vara med i bandet. I kväll hoppar Roxettetrummisen Pelle Alsing in.

– Sedan tar vi in Roadworks gamle trummis Peder Sundahl . Jag och Ingemar kommer däremot att fortsätta turnera med Dave Edmunds och Sven Zetterberg tillsammans, säger Micke Finell.

Inte bara The Trouble Boys fyller Studioscenen på Storsjöteatern i kväll. För uppvärmningen står Micke Jönsson, från Undersåker, som har framträtt under Popgenis flagg två gånger tidigare med The Wulff-Jönsson Band. Förra året debuterade han under eget namn med countryalbumet "The matter with me".

Speciell gäst är den engelske rocklegendaren Steve Gibbons med odödliga hits som "Down in the bunker" och "No spitting on the bus" i bagaget.

– Jag har säkert gjort 400 spelningar med Steve Gibbons. Han växte upp i Birmingham och är gammal polare med Ozzy Osbourne. Det är klart att det blir rock och roll! säger Micke Finell, som också berättar att Francis Rossi från boogierockbandet Status Quo har skrivit en av låtarna på nästa Trouble Boys-platta.

– Det är en uptempo-låt med ett klassisk Status Quo-sound. Väldigt kul att han har gett oss den låten. När skivan kommer, förmodligen i mars, ger vi oss ut på turné igen.