Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rutinerade Forsbergs första kvartsfinal

Nytt system – men inget problem. Filip Forsberg ser bara positivt på att Sverige tvingas spela kvartsfinal trots att laget blev gruppetta.

– Det blir en match till och det ska bli roligt att spela inför hemmapubliken en extra gång, säger han.

Den svenska lagkaptenen gör sin tredje JVM-turnering – men det blir första gången som Filip Forsberg får spela kvartsfinal.

Tidigare har Sverige i egenskap av gruppetta avancerat direkt till semifinal. Men inför mästerskapet i Malmö ändrades JVM-systemet och nu blir det fyra kvartsfinaler i stället.

– Jag visste faktiskt inte om det om jag ska vara ärligt. Jag fick reda på det när jag kom hit, så det är ingenting jag har funderat på faktiskt, säger den förre Leksandsspelaren och fortsätter:

– Det blir ett lite annorlunda upplägg, men det är väl bara att acceptera. Det är förändringar som sker.

Nu ser han fram emot att spela inför publikhavet i Malmö Arena på nytt.

– Förhoppningsvis får vi samma stöd morgon och då kommer vi att komma ut riktigt taggade och förhoppningsvis spela vår bästa match i turneringen. Då får slovakerna det tufft, säger han.

Efter den sista gruppspelsmatchen mot Ryssland var det få i det svenska laget som visste något om kvartsfinalmotståndaren Slovakien. Filip Forsberg hade bättre koll efter onsdagens träningspass.
– Den största videokollen gör vi på matchdagen, men det är inga konstigheter. De har spelat jämnt mot alla lagen på deras sida. De har några riktigt bra spelare som ligger i toppen på poängligan också har jag fått höra, så det blir tufft.