Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rutinerad duo fixade Brickan bäst

Rallysportens grand old man Benny Persson från Ljusdals MS, 64 år, visade att åldern inte spelar någon roll. Han vann tillsammans med codrivern Lasse Grip anrika Härjedalsbrickan på lördagen.

– Jag har hållit uppe från tävlandet i fem år men när jag fick tag i en fyrhjulsdriven Mitsubishi beslöt jag för att göra come back, berättade Benny.

Annons

Han har kört Härjedalsbrickan otaliga gånger sedan debuten 1970, men aldrig blivit totalsegrare tidigare.

– Som vanligt bjöd Härjedalens AK på perfekta arrangemang och vägar. En ren fröjd att få tävla här i Svegstrakten, menade Benny Persson.

Han tyckte synd om arrangörerna som hade konkurrens av en SM-tävling, Bergslagsrallyt och en tävling i Vännäs. Därför kom bara 21 ekipage till start.

Årets tävling omfattade 13 mil varav fem specialsträckor. Nya specialsträckan på motorstadion i Byvallen lockade den största publiken. Tävlingen ingick i Hälsingeserien