Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ruth Eriksson

/

Min älskade mamma har avlidit, 81 år gammal.

Annons

Mamma var född och uppvuxen på Österåsen i gamla Fjällsjö kommun och växte upp med mor och far, Magnhild och Robert, och tre syskon, Maja, Ecka och Greta. Mamma gick sin skolgång i Rudsjö. Under uppväxten arbetade mamma tillsammans med övriga familjen med jordbruket på Österåsen. Mamma jobbade också som kocka i skogshuggarlag och hann vara försäljare under en tid.

I februari 1960 gifte sig mamma med pappa Alexius och i juli kom min tvillingbror Leif och jag till världen. Mamma var hemma med oss barn när vi var små och på somrarna drygade hon ut kassan med att plocka bär och sälja och även sätta plant. När morfar avled 1969 flyttade mormor hem till oss och bodde sedan hos oss fram till 1982 när hon flyttade till sjukhemmet i Backe. Då började mamma arbeta som hemsamarit i Strömsund, ett arbete som hon älskade. Hon tyckte så mycket om sina tanter och farbröder och arbetskamraterna på ”gruppen”.

Mamma var som en frisk fläkt, hon var alltid i farten och jobbade. Det fanns inget som hon inte orkade. Hon kardade ull och spann sitt garn, hon stickade vantar, sockor och fina tröjor. Hon sydde kläder till oss. Att väva fina ranor och mattor var en stor passion. Hon älskade att komponera fina mönster av regnbågens alla färger. Mamma älskade också att dansa. Vi kunde höra en bra låt på radion och då sparkade hon undan mattorna och så dansade vi. Mamma var fenomenalt duktig på att baka och att laga god mat och hon tyckte det var roligt att bjuda hem släkten på kalas. Hon var så gästfri och alla var välkomna. Ett stort intresse som mamma delade med pappa och min bror var att plocka bär.

Det är med stor sorg och saknad jag tänker på mamma när jag nu inte får krama henne mer. Jag är så tacksam för allt som mamma gett mig. Jag har haft den bästa uppväxt ett barn kan ha, ett tryggt och kärleksfullt hem.

Tack älskade mamma.

Annika

Mer läsning

Annons