Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rusning till butiksöppning

I väntan på att dörrarna öppnades till Ica Kvantums nya butik i Lillänge bildades en 100 meter lång kö.

Köpsugna radade upp sig utanför butiken långt innan den öppnade klockan 10 på onsdagen.

Ungefär i samma skede ryckte brandkåren ut och enligt räddningstjänsten kom larmet från byggnaden som inrymmer Ica Kvantum. Men någon insats behövde inte göras, även om temperaturen steg utomhus av andra skäl.

I samband med nedräkningen tog personal fram saxar och det symboliska röda bandet klipptes i ett flertal delar strax innan kunderna släpptes in.

Beträffande larmet visade det sig att det var grillning på gång vilket utlöste larmet. Enligt polisen var ventilationen och detektorerna inte dimensionerade för denna typ av tillställning.

Tillsammans med Coop Forum finns nu två stora livsmedelsbutiker i området och konkurrensen om kunderna hårdnar, även om Kvantum redan tidigare drog folk när butiken låg i Odensala.

Matupplevelser i form av aktiviteter ska locka i den nya butiken är det tänkt. Bland annat ska månadens matupplevelse presenteras en gång i månaden, med koppling till regionen.