Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rune Rehnholm

/

Vår kära pappa, farfar, morfar, svärfar och livskamrat Rune Rehnholm har hastigt och allt för tidigt lämnat oss i en ålder av 67 år.

Annons

Rune föddes och växte upp i Ekeby, Malmköping. Han var äldst i en syskonskara av fyra. Efter sin skolgång arbetade han några år på föräldrarnas lantbruk i Ekeby. Militärtjänsten gjorde han 1961-1962 på F 18 i Tullinge. Under tiden för sin militärtjänstgöring träffade han sin framtida fru Els-Marie.

Rune och Els-Marie arbetade och bodde senare på Skeppsta gård i Södermanland. Rune var både privatchaufför och arbetade på lantbruket som fanns på gården. 1964 gifte sig paret i Flens kyrka. Under ett antal år fortsatte Rune att arbeta på olika lantbruk och barnen Niclas (1967), Ulrica (1970) och Veronica (1974) föddes. Rune vidareutbildade sig inom klövvård och arbetade heltid med detta mellan åren 1970-1976.

Rune flyttade 1976 med familjen till Hammarstrand. 1976-1983 arbetade han åt Torsten och Siv Andersson på deras gård i Kullsta. Därefter sadlade han om och började arbeta som kyrkvaktmästare inom Ragunda församling, vilket han gjorde ända fram till sin pensionering 2007. Makarna Rune och Els-Marie gick skilda vägar i början av 1990-talet och de sista åren delade han med sin livskamrat Doris Danielsson.

Under åren i Jämtland var han aktiv i flera olika föreningar, bland annat Centern, Diabetesförbundet, Studieförbundet Vuxenskolan, DHR och Ragunda hembygdsförening. I alla föreningar lade han ner stort engagemang.

Han älskade att snickra i sin verkstad och hans uppfinningsrikedom var stor. Han hade många vänner som han gärna hjälpte med allehanda idéer och lösningar, eller bara besökte för en fika. Han var även känd för att hitta på tokigheter och tyckte om att berätta roliga historier. Många gånger fick han berätta dessa historier i lokalradion. Tillsammans med sin livskamrat Doris reste han en del, åkte på dans och besökte många loppisar.

Han tyckte väldigt mycket om att se och höra på all möjlig sport på tv och radio. Under OS 2010 följde han troget alla de svenska idrottarna och gladdes med dem. Ett annat radioprogram han var en trogen lyssnare av, är P4:s Karlavagnen, och ett antal gånger ringde han även in till programmet och deltog aktivt i samtal kring livets mer eller mindre svåra frågor. Hans sociala engagemang var stort och de sista åren var han även övervakare inom Kriminalvården.

Några som låg honom extra varmt om hjärtat var barnbarnen, stora som små. Han var nog den stoltaste morfar och farfar man kan tänka sig, och kontakten med dessa förgyllde hans tillvaro i stora mått.

Rune var en mycket snäll och omtänksam person som kommer att saknas av många. Det mest fascinerande är att han, trots de sista årens tilltagande ohälsa, aldrig förlorade glimten i ögat, sin härliga humor eller förmågan att locka till skratt med en rolig historia.

Närmast sörjande är hans barn med familjer samt livskamraten Doris. Vi kommer att minnas honom med glädje, precis såsom var hans önskan.

Barnen med familjer

Annons