Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rune Magnusson

/

Rune och tvillingbrodern Gunnar föddes i Änge, Ångsta 1918 och var näst yngst i en syskonskara på sju barn.

Annons

Ungdomsåren tillbringades som brukligt var på hemgården, där Rune deltog i olika sysslor. Han utbildade sig till målare vid Karlskoga praktiska läroverk. Detta var ett yrke som han trivdes med och utförde alltid ett gott arbete. Hos Gunnar Persson och Erik Lundqvist, två stora målarfirmor, var Rune anställd i många år. De tio sista åren före sin pensionering arbetade han åt landstinget.

Rune var en vän av naturen året runt, vinter som sommar med olika aktiviteter så som skidåkning och promenader. Barnbarnen uppskattade alla hans kunskaper om djur och natur. Han tyckte mycket om sång och musik. Han var med i kyrkokören i sin församling. Hemma hördes han ofta sjungande eller visslande på olika melodier.

1954 träffade Rune sin blivande hustru Lori. En fastighet i Optand blev deras hem och det är det fortfarande. 1959 föddes sonen Bengt Göran. Barnbarnen var Rune till stor glädje. Rune själv var en glad och trivsam person. Saknaden efter honom är därför stor.

Han sörjs av hustrun Lori, sonen Bengt Göran, svärdottern Annalena, barnbarnen Andréa och Anders samt broder, svägerskor och syskonbarn.

Mer läsning

Annons