Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rune Lundström

Annons

Rune var son till hemmansägaren Emil Lundström och hans hustru Selma i Hällesjö socken. Rune var nummer fyra av fem syskon. Han föddes i Ångsta utanför Östersund, men när han var ung flyttade familjen tillbaka till hemgården i Hällesjö där Rune förblev bygden trogen.

Rune har hela livet varit verksam i skogen. Han började att arbeta i skogen med sin far Emil redan som 13-14-åring. Han hade ett stort intresse för skogsbruk och skötte skogen på ett föredömligt sätt.

I tidiga år träffade Rune sin blivande fru Rut. De gifte sig 1946 och fick fyra döttrar som var Runes stolthet. Flickorna heter Vanja, Eva, Kerstin och Catarina. Med åren utökades familjen med sju barnbarn och nio barnbarnsbarn. Rune och Rut har fått leva ett långt och lyckligt liv tillsammans. Rune var en uppskattad medlem i sitt jaktlag och han var en stor naturvän som såg till att fåglar och djur fick mat under vintertid.

Han har alltid haft ett stort intresse av all sport, framförallt skidåkning. Som ung spelade han fotboll, höll på med friidrott och på senare år simmade han med barnbarnen. Bridge var ett annat stort intresse.

På 70-talet började hans intresse för travhästar samtidigt med yngsta dottern och han sa ofta ”vi är bäst i stallet”.

Rune var en ovanligt social person med stor utstrålning och humor. Han har genom hela livet haft en mycket stor umgängeskrets, både ung som gammal, och det var då han trivdes allra bäst.

Rune lämnar ett mycket stort tomrum efter sig för oss alla i familjen samt i hela bygden.

Rut, Vanja, Eva, Kerstin och Catarina

Annons