Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Runda fullkornsscones

Här bakar vi försvenskade scones på fullkornsvetemjölet som är så finmalt att det nästan ser ut som vanligt kärnvetemjöl.

Annons

Cirka 15 stycken små i bullformar

7 dl fullkornsvetemjöl (ljust och milt)

1 tsk salt

4 tsk bakpulver

100 g smör

3 dl filmjölk

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål. Finfördela smöret i mjölet med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt filmjölk och rör snabbt ihop till en deg. Forma en rulle och dela i cirka 15 bitar. Rulla bullar med lätt mjölad hand och lägg i formar. Grädda i ugnen 10-12 minuter tills de fått lite färg. Servera alldeles nygräddade med till exempel lemon curd och ost. Tips: Smaksätt med russin eller hackade äpplen och nötter. Receptet kommer från Hembakningsrådet.