Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Runda fullkornsscones

Här bakar vi försvenskade scones på fullkornsvetemjölet som är så finmalt att det nästan ser ut som vanligt kärnvetemjöl.

Annons

Cirka 15 stycken små i bullformar

7 dl fullkornsvetemjöl (ljust och milt)

1 tsk salt

4 tsk bakpulver

100 g smör

3 dl filmjölk

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål. Finfördela smöret i mjölet med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt filmjölk och rör snabbt ihop till en deg. Forma en rulle och dela i cirka 15 bitar. Rulla bullar med lätt mjölad hand och lägg i formar. Grädda i ugnen 10-12 minuter tills de fått lite färg. Servera alldeles nygräddade med till exempel lemon curd och ost. Tips: Smaksätt med russin eller hackade äpplen och nötter. Receptet kommer från Hembakningsrådet.

Annons