Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rucolapaj med tomater

Rucola och marinerade soltorkade tomater trivs bra ihop i paj.

Annons

4 personer:

2,5 dl vetemjöl

75 g smör

0,75 dl kvarg lätt

Fyllning:

3 st vitlöksklyftor

150 g rucola

100 g soltorkade tomater

smör

0,5 tsk salt

1 krm svartpeppar

2 dl vispgrädde

2 st ägg

1 dl riven ost, gratäng

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop degen.

Tryck ut degen i en pajform, cirka 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i 30 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader.

Skala och skiva vitlöken. Skär salladen och tomaterna i grova bitar. Fräs vitlöken i smör i en stor stekpanna. Rör i sallad och tomater. Krydda med salt och peppar.

Vispa ihop grädde och ägg. Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter. Häll äggstanningen i pajskalet, lägg i grönsaksblandningen och strö över osten.

Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter.

Receptet kommer från Arla.