Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rucolapaj med tomater

Rucola och marinerade soltorkade tomater trivs bra ihop i paj.

4 personer:

2,5 dl vetemjöl

75 g smör

0,75 dl kvarg lätt

Fyllning:

3 st vitlöksklyftor

150 g rucola

100 g soltorkade tomater

smör

0,5 tsk salt

1 krm svartpeppar

2 dl vispgrädde

2 st ägg

1 dl riven ost, gratäng

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop degen.

Tryck ut degen i en pajform, cirka 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i 30 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader.

Skala och skiva vitlöken. Skär salladen och tomaterna i grova bitar. Fräs vitlöken i smör i en stor stekpanna. Rör i sallad och tomater. Krydda med salt och peppar.

Vispa ihop grädde och ägg. Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter. Häll äggstanningen i pajskalet, lägg i grönsaksblandningen och strö över osten.

Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter.

Receptet kommer från Arla.