Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Röyrviks starke man: Vaajma ger möjligheter

Kommunalrådet Magnar Namsvatn i Röyrvik är säker på att namnet Vaajma – The heart of Scandinavia – ger möjligheter för gränsregionen.

– Först av allt är det ett bra namn. Jag är helt säker på att man kommer att lägga märke till det, säger han.

Samtidigt tycker han att det är lite vanskligt att tro att namnet kommer att slå hos folk även om han själv tycker att det är spännande.

– Det är kanske är lite ambitiöst. Men jag tror att namnet blir viktigt framöver, speciellt nu när de ”slåss” för att slå ihop kommuner. Kanske namnet och gränsprojektet kan bidra till att vi kan få vara kvar som egna självständiga kommuner, säger Namsvatn, och lägger till att han tycker att både regionprojektet och det nya namnet visar att de verkligen vill något med regionen.

– På så sätt kan namnet bidra till något positivt.

Han tror speciellt att det är viktigt för turistaktörerna att få ett gemensamt namn som de kan profilera sig under.

– Vi har stora resurser i vårt fjällområde inte minst vad gäller rennäringen. Den är stor och därför är det fint att det nya namnet har kopplingar till det samiska, säger Namsvatn.