Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rot-avdrag blev bedrägeriavdrag

Männen uppgav att de hade utfört och fått betalt för byggarbeten.
Men i verkligheten hade ingen betalning skett och männen hann lura till sig hundratusentals kronor i rot-avdrag.

Annons

De två männen använde sig av deklarerade rot-avdrag. De uppgav att de hade utfört arbeten och fått betalt för jobben. På så vis kunde de få tillbaka en viss summa via Skatteverket för arbetena. Totalt han det bli 14 arbeten som de ansökte om att få rot-avdrag till en summa av cirka 700 000 kronor i preliminär skattereduktion för byggtjänster utbetalade till deras bolag.

För att få ersättning för rot-avdrag från Skatteverket ska också kunden ha betalt pengar för det. Men andra ord, om männen fyllt i ansökan om ersättning korrekt och fyllt i noll kronor i betalning från kunden ja då hade inte männen fått några pengar.

Tingsrätten anser att gärningen som männen utfört ska bedömas som grovt bedrägeri. Nu har de två männen dömts för grovt bedrägeri och dagsböter, 49 000 kronor respektive 26 000 kronor. Tingsrätten dömer också männen till att försvarskostnaderna.

"... ekonomiska förhållanden är sådana att var och en av dem till staten skall återbetala 40 % av sin försvararkostnad" skriver Tingsrätten.