Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Röster från biblioteket

/
  • Joakim Ek, 40, Östersund.Känner du till Jean-Marie le CleziÛ?– Nej. Namnet säger mig ingenting.Brukar du läsa nobelpristagare?– Ja, ibland blir man ju nyfiken.Hade du någon egen favorit i år?– Nej.
  • Birgitta Hultman,  75, ÖstersundHar du läst något av le CleziÛ?– Nej.Vad gör du här på biblioteket i dag?– Jag letar efter nya böcker till biblioteket på servicehuset Ljungen, där jag jobbar ideellt.Tror du att le CleziÛ är någonting för Ljungens bibliotek?– Nej. Han finns nog inte med stor stil, och det är det vi behöver ha där.
  • Torstein Johnsrud, 34, ÖstersundVad säger du om Nobelpriset?– Att det utdelas för ofta. Man hinner inte förhålla sig till alla pristagare.Känner du till Jean-Marie le CleziÛ?– Nej.Vad läser du helst?– Nu senast Fernando Pessoa, en gränssprängande modernistisk poet från Portugal. Han är bra. Men Nobelpriset har han inte fått.
  • Esbjörn Ogevall,  63, Östersund.Årets litteraturpris går till Jean-Marie le CleziÛ ...– Se där! Det namnet känner jag inte igen. Men jag tycker om Frankrike och har läst mycket fransk litteratur så jag tycker det var trevligt att priset gick till en fransman.

Annons

Mer läsning

Annons