Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rostad sötpotatis med spenatpestokräm

Matig vegorätt med sötpotatis, rostade nötter och smakrik kräm med färsk spenat.

Annons

4 personer

Det här behöver du:

1 kg sötpotatis

3 dl rostade hasselnötter

1 tsk salt

2 msk smör- & rapsolja oliv

2 dl Kvibille Präst® vällagrad, riven

250 g kesella

140 g babyspenat

1 vitlöksklyfta

50 g rödbetsgroddar

0,5 tsk salt

1 krm svartpeppar

Så här gör du:

Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och klyfta sötpotatisen. Lägg den och 1 dl nötter i en långpanna. Salta och pensla med smör- & rapsolja. Rosta i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Mixa resten av nötterna fint. Blanda med ost, kesella, 100 g spenat och grovhackad vitlök. Mixa till en kräm. Smaka av med salt och peppar. Servera sötpotatisen med krämen, resten av spenaten och till exempel rödbetsgroddar. Receptet kommer från Arla.