Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rostad sötpotatis med spenatpestokräm

Matig vegorätt med sötpotatis, rostade nötter och smakrik kräm med färsk spenat.

4 personer

Det här behöver du:

1 kg sötpotatis

3 dl rostade hasselnötter

1 tsk salt

2 msk smör- & rapsolja oliv

2 dl Kvibille Präst® vällagrad, riven

250 g kesella

140 g babyspenat

1 vitlöksklyfta

50 g rödbetsgroddar

0,5 tsk salt

1 krm svartpeppar

Så här gör du:

Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och klyfta sötpotatisen. Lägg den och 1 dl nötter i en långpanna. Salta och pensla med smör- & rapsolja. Rosta i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Mixa resten av nötterna fint. Blanda med ost, kesella, 100 g spenat och grovhackad vitlök. Mixa till en kräm. Smaka av med salt och peppar. Servera sötpotatisen med krämen, resten av spenaten och till exempel rödbetsgroddar. Receptet kommer från Arla.