Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rösta vid sidan om SD!

Många undersökningar tyder på att Sverigedemokraterna hade varit det parti som egentligen skulle styrt Sverige.

Med sin vågmästarroll spelar det ingen roll vilka förslag de rödgröna eller alliansen hade lagt fram. Det skulle ändå vara SD som haft makten i sina främlingsfientliga händer.

De säger sig ta avstånd från nationalsocialistiska värderingar, men hur vi än vrider och vänder på det är deras historia kantad av bland annat nära samröre med Bevara Sverige Svenskt. De bygger sin politik på att allt ont kommer av att det finns för mycket folk av utomnordiskt ursprung. De är också ett parti som om det vill sig riktigt illa kan komma in i riksdagen med att spela på den ickeförda flyktingpolitiken som sossarna har fört.

Vår chans nu är att vi tar debatten med SD. Fråga efter fråga ska vi bemöta sakligt. Det kommer också visa sig ganska snabbt att SD är ett enfrågeparti. Vill svenska folket verkligen att ett enfrågeparti som SD ska få den reela makten i riksdagen. Nej det är jag ganska övertygad om att så inte är fallet. Rösten ligger hos väljarna att bestämma vilka som ska styra landet och vilken statsminister som ska leda en regering i fyra år framåt. Denna regering ska kunna föra sin politik utan främlingsfientliga inslag. Valet handlar inte bara om vilken regering vi ska ha utan också om vem vi vill se som statsminister.

Det är å ena sidan Mona Sahlin, hennes historia ska vi inte gå in på. Den talar för sig själv, och hon har också vuxit som populist. Sen har vi å andra sidan den trygga Reinfeldt som lett allians-regeringen under en tid som nästan inneburit global ekonomiskt undantagstillstånd. Klart jag vill se Reinfeldt leda denna kompetenta alliansregering.

Alliansvän Tony Englund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel