Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rösta (M) för länet

Jobben är valet och vårt läns viktigaste fråga eftersom det lägger grunden för allt annat vi vill förbättra i vårt samhälle.

För mig är det oerhört viktigt att skapa goda förutsättningar för tillväxt och utveckling i Jämtlands län. Det handlar bland annat om att värna småföretagen genom att lätta på regelbördan och förbättra kommunikationen mellan politiker och näringslivet.

Fyra av fem nya jobb växer fram i företag med färre än 20 anställda. Genom sänkt arbetsgivaravgift för unga och den sänkta restaurangmomsen har vi värnat om många av de jobb som skapas hos mindre företag. Vi vill nu sänka sjuklönekostnaderna för dessa och föreslår därför ett nytt högkostnadsskydd anpassat just för småföretagare. 

Det handlar även om att försvara en politik som gynnar besöksnäringen och skogsindustrin, två branscher som tillsammans utgör vårt läns ekonomiska motor.

I riksdagen kämpar jag för att få till ett system för återbäring av vattenkraftspengar. Jag anser att vi ska ha rätt att ta del av de intäkter som vårt läns naturresurser skapar.

För att Jämtlands län ska fortsätta vara attraktivt krävs god infrastruktur med utbyggt bredband, telefoni och fler bostäder. Jag arbetar för att vårt län ska få ta del av mer medel för infrastruktursatsningar vilket ska ske via nya beräkningsgrunder. 

Moderaterna vill förändra reglerna kring strandskyddet för att göra det möjligt att bygga mer strandnära. På så sätt kan vi skapa fler bostäder, fler jobb och öka Jämtlands läns attraktionskraft. Det finns idag många som vill flytta till vårt län men tyvärr finns det inte tillräckligt många bostadsalternativ. 

2011-2012 var jag ordförande för den arbetsgrupp inom Moderaterna som tog fram den så kallade Norrlandsrapporten. Arbetsgruppen hade i uppdrag att lyssna till och belysa de utmaningar som de fyra nordligaste länen står inför. Slutsatserna sammanställdes i rapporten som är en viktig del i vår ambition om att Moderaterna ska vara ett parti för hela Sverige.

Jag vill se en utveckling med mer samverkan över parti- och blockgränser i viktiga frågor som gynnar länet. Vi behöver en person som med legitimitet kan samordna de olika viljeinriktningar som finns inom bland annat näringslivet och politiken. På så vis kan vi koordinera våra insatser för att på bästa möjliga sätt främja det som ligger i vårt läns intresse. För mig är det av yttersta vikt att ta vara på Jämtlands läns otroliga utvecklingspotential. Jag söker nu ditt stöd i riksdagsvalet. 

Saila Quicklund (M)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel