Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rösta i Strömsunds kommunval

Med en dryg månad kvar till valet uppmanar jag alla röstberättigade Strömsundsbor att rösta i kommunalvalet den 19 september.

Valutgången har stor betydelse för Strömsunds framtidsutveckling och hur väljarnas mandat och förväntningar i praktiken förvaltas. Påståendet bygger på mång- årig insikt gällande kommunpolitiken i Strömsund.

Strömsund står inför ett moraliskt vägval – Öppenhet kontra slutenhet. Socialdemokraternas attityd att endast vi socialdemokrater har svaren och vet kommunens bästa – och därför rekryteras det obehindrat ur de egna leden när projekt och tjänster tillsätts, viket jag betraktar som ytterst omoraliskt och odemokratiskt.

Vi säger att all rekrytering gällande kommunala tjänster ska utannonseras och omfattas av öppenhet kring urvalsprocessen.

Vi värnar om den enskildes rätt till ett arbete på lika villkor.

Kommunal verksamhet ska präglas av trivsel, öppenhet, respekt och ordning, såväl internt som externt. Tjänster eller projekt som saknar mening ska ut ur organisationen. För att förverkliga vårt valmanifest krävs ett starkt moderat mandat efter valet den 19 september. Delar ni vår syn på öppenhet och värnar om lokal demokrati ska ni lägga er röst på Strömsundsmoderaterna. Valutgången 2010 får inte resultera i samma parlamentariska kaos som efter valet 2006.

Hans Wessén (M), kommunfullmäktigekandidat, Strömsund

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel