Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rösta för rättvisa

Många har fortfarande inte bestämt sig för hur de ska rösta. De etablerade partierna lägger sig mot mitten för att locka till sig "medelklassväljare i storstaden". Under senare år har mitten förskjutits mot höger. Inget av de stora partierna ifrågasätter nyliberalismen med nedskärningar i offentliga sektorn och privatiseringar. Nyliberalismen tror blint på "marknadens" förmåga att styra allt till det bästa.

Vi som bor i Jämtland vet att det inte stämmer. Ingen post till Härbergsdalen, försämrad kollektivtrafik, dålig mobiltäckning på många håll, nedlagda glesbygdsaffärer är några exempel på marknadsliberalismens framfart i vårt län. Lägg därtill oron för våra skolelevers resultat, privatiserade äldreboenden och problemen inom sjukvården.

Inget av de etablerade partierna, inte ens Vänsterpartiet, har på allvar tagit upp kampen mot det nyliberala tänkandet i de kommuner där de har makten. I det här läget är det många som avstår från att rösta eller röstar på Sverigedemokraterna eftersom det partiet ses som motståndare till makten.

Det finns ett alternativ till: Rättvisepartiet Socialisterna. Vi står bl.a. för: *Stoppa nedskärningarna - riv upp privatiseringarna. 200 000 nya offentliga jobb.

# Stoppa lönedumpning via privatiseringar, bemanningsföretag, "ungdomsavtal" och papperslösa.

# Återställ a-kassan och sjukförsäkringen.

# Skrota det segregerade skolsystemet. Bra, enhetlig utbildning till alla.

# Valda representanter på arbetarlön.

Rösta på Rättvisepartiet Socialisterna på söndag!

Sigbritt Herbert

Rättvisepartiet Socialisterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel