Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rösta för en öppen folkkyrka

Att slå vakt om Svenska kyrkan som en öppen demokratisk folkkyrka dit alla är välkomna och alla människors lika värde är en grundsten i Centerpartiets politik.

Därför är det viktigt för mig gå till Krokoms kyrka den 15 september och lägga min röst i kyrkovalet.

Det är ett viktigt val och förhoppningen är att många ska göra som jag och gå och rösta.

Kyrkovalen handlar om vilka som ska vara med och fatta beslut i pastoratet, stiftet och kyrkomötet.

Det kan handla om organisatoriska förändringar, kyrkoavgiften, vården av kyrkor och kyrkogårdar, diakoni och barnverksamhet för att ta några exempel. Den kommande mandatperioden kommer att innebära en del förändringar i kyrkans organisation och det är viktigt att vi kan möta det nya på ett så bra sätt som möjligt utifrån våra lokala förutsättningar.

Ett brett folkligt engagemang och intresse för kyrkans arbete är av stor vikt om församlingarna ska kunna utvecklas nu och i framtiden.

En av kyrkans viktigaste uppgifter är att värna vårt kulturarv.

Våra kyrkor och övrig egendom måste vårdas och underhållas.

Det är i det sammanhanget ytterst angeläget att staten genom det kyrkoantikvariska bidraget gör det möjligt att vidta nödvändiga åtgärder.

Kyrkan ska också genom en bred verksamhet för alla åldrar i alla församlingar förmedla gudstro och kärlek till våra medmänniskor. Trots ekonomiska begränsningar måste vi i möjligaste mån satsa på barn- och ungdomsverksamhet, diakoni, kör- och musikverksamhet och ett rikt gudstjänstliv. Kyrkan måste också alltid finnas till vid olyckor och katastrofer för att stötta och hjälpa de som drabbas

En kristen livsåskådning är en omistlig tillgång i vårt samhälle.

Hos Centerpartiet finns och har traditionsenligt funnits det starkaste stödet för Svenska kyrkan.

Våra kandidater i årets kyrkoval törs jag säga är starkt engagerade och beredda att ta ansvar för en positiv utveckling för kyrkans olika verksamheter.

De senaste åren har mycket tid och energi lagts på att förverkliga planerna på att bygga en ny kyrka/samlingslokal i Krokom. Det känns väldigt glädjande att den nu står klar. Det ger goda möjligheter att utveckla nya och gamla verksamheter.

Men det ska också kunna bli en mötesplats för föreningar eller grupper att använda kyrkan för sina sammankomster.

Min önskan och förhoppning är att kyrkan ska vara en naturlig mötesplats för alla i glädje och sorg från vaggan till graven.

Evert Jonsson (C), Krokom

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel