Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rösta för en levande kyrka

Din röst väger extra tungt på söndag då du som medlem i Svenska kyrkan kan lägga din röst i ett val där valdeltagande även denna gång torde bli betydligt lägre än i de allmänna valen.

Vi, som ställer upp för Kyrkans vänner i Frösö, Sunne och Norderöns församling tycker att det är bra att det finns en bred uppslutning kring kyrkan och dess verksamhet i våra församlingar. Det är uppmuntrande om vi är många som vill verka för en levande kyrka, som har en bred verksamhet för alla åldrar i våra församlingar.

Vi ser inte att det finns några stora principiella skillnader mellan de tre nomineringsgrupperna i vår församling och är övertygade om att vi även i fortsättningen ska ha ett gott samarbete.

Vi som en partipolitiskt fristående grupp vill lyfta fram att vi vill att i vår församling ska det vara viktigt med lärande och undervisning i kristen tro. Kyrkan behöver inte blygas för evan- geliet "det glada budskapet". Vi tror att det är viktigt att den gudstjänstfirande församlingen blir företrädd i de beslutande organen. Vi tror att farhågorna är ogrundade att de politiskt obundna kandidaterna inte ska "klara de demokratiska beslutsprocesserna och agera som grupp".

Vi vill självklart verka för en levande kyrka, som är öppen och välkomnande för alla församlingsbor och som ska finnas tillgänglig som stöd för tro och liv för församlingsborna i alla delar av vår församling.

Vi vill stärka och synliggöra kyrkans sociala roll i vårt samhälle och främja mångfald och integration av nya församlingsbor.

Du kan ta del av hela vårt program på församlingens hemsida eller i det kyrkoblad, som du fått i brevlådan.

Rösta i kyrkovalet på söndag.

För Kyrkans vänner, Lena-Karin Lundgren, Jan-Erik Nilsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel