Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rösta är en självklarhet

Av de 140 bofasta på Norderön är 115 församlingsmedlemmar. En av dessa är kyrkvärden Monica Frisk, som även kandiderar till kyrkorådet.

Annons

I över 30 år har Monica Frisk bott på Norderön i den vackra gården som gått i arv på makens sida sedan början av 1900-talet. När Monica flyttade till ön var det naturligt för henne att engagera sig i kyrkan och kyrkvärd har hon varit i mer än 25 år.

– Det ger mig så mycket att vara aktiv i församlingen. Det är fin gemenskap och jag tycker om att vara med vid gudstjänsterna och älskar musiken och konserterna, säger Monica Frisk som också är aktiv i kyrkokören.

– Det är härligt. Sen kan musiken vara viktig för att få folk att komma till kyrkan, säger hon.

Monica uppskattar att det i genomsnitt kommer runt 10-12 personer till de vanliga gudstjänsterna och hon skulle gärna se att fler engagerade sig i församlingen, inte minst från den yngre generationen.

– Folk har mycket i sin vardag. Men det är kanske en generationsfråga och det tar ett tag.

Monica kandiderar till kyrkorådet för Kyrkans vänner och efter valet kommer Norderö församling att slås ihop med Frösö och Sunne församlingar.

– Tyvärr tror jag att väldigt få vet om sammanslagningen och jag kan inte riktigt se vad man tjänar på det, säger Monica.

Varför tycker du att man ska rösta i kyrkovalet?

– För att man får rösta, så passa på att påverka. Vill vi ha kvar en levande kyrka fylld med aktiviteter och med minnesgudstjänster och julotta, så måste vi engagera oss. Det är viktigt, säger hon.