Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rosenborg fick stryk av Valencia

Det gick två gånger förra året. Men inte den här gången. Valencia besegrade Rosenborg med 4–0 i gårdagskvällens match i Ueafcupen sedan ett slaget hemmalag säckat ihop på slutet.

Annons
Målmaskinen David Villa, skyttekung i EM i somras, har ett marknadsvärde på cirka 900 miljoner kronor. Det är fyra gånger som mycket som Rosenborgs hela spelarstall!
Villa placerades dock på avbytarbänken den här gången. Där fick han sitta hela kvällen. Men Valencia, som kryllar av världsspelare, har givetvis andra som kan göra mål, exempelvis Juan Mata som nickade in spanjorernas ledningsmål i mitten av den första halvleken.
Rosenborgs landslagsmålvakt Rune Jarstein tippade Matas nick i ribban men returen träffade Jarstein och ramlade in i buren. Jarstein har sannerligen inte marginalerna på sin sida den här säsongen. Han har varit inblandad i många konstiga baklängesmål och oturen tycks förfölja honom säsongen ut.
Annars kan man säga att den första halvleken var tämligen jämn spelmässigt. Och när det gällde chanserna var det sannerligen inte mycket som hände framför något av målen.
Ett bollskickligt Valencia fick matchen dit man ville, man hade god kontroll på hemmalagets attacker samtidigt som man satsade på snabba kontringar när hemmalaget anföll med fullt manskap.
Med speldirigenten Marek Sapara skadad valde Rosenborgs tränare Erik Hamrén att spela en 4-3-3-uppställning.
Det blev ingen succé första 45 minuterna. Speciellt John Pelu på högerkanten hade svårt att komma med i spelet.
I den andra halvleken gjorde Valencia exakt så mycket som man behövde för att bevaka sin 1–0-ledning.
Dessutom utnyttjade man hemmalagets misstag och hade sånär satt ytterligare några bollar vid giftiga omställningar.
Men Rune Jarstein i hemmamålet svarade för några utmärkta ingripanden och höll Rosenborg kvar i matchen.
Men en kvart före slutet fick Valencia utdelning på sina kontringar. Pablo Hernandez snuvade ett par hemmaförsvarare och smekte in tvåan förbi en chanslös Jarstein.
Rosenborg var ett slaget lag, i såväl matchen som i hela gruppspelet.
0–3 föll sedan på en hörna där Ruben Baraja var målskytt och av bara farten kom också ett fjärde Valenciamål innan domaren blåste av matchen. Till sist till alla som undrar; Trondheimsområdet har drabbats hårt av de senaste dagarnas snöoväder. Men med hjälp av värme och en skyddande plast kunde man presentera Lerkendals gräsmatta i, för årstiden, utmärkt skick!
agne.svard@ltz.se

Mer läsning

Annons