Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rosenberg sköt bort sin stora chans?

Han har väntat, våndats, till och med nuddat vid den negativa tanken "nu skiter jag i det här". Med Henrik Larssons lårskada vidgades glipan till startelvan avsevärt. Då snubblade Markus Rosenberg.

Annons
Fotbollslandslagets livmedikus Anders Valentin letade under torsdagsförmiddagen efter spår av bristningar på de röntgenbilder som föreställde Rosenbergs högra ljumskmuskler.
Han hittade inga. Bristningar, alltså.
Men väl vätskeansamlingar som skvallrade om att 25-åringen nog tvingas ställa in sig på att lördagens VM-kval mot Portugal får följas från läktarplats.
Fredagens test på Råsunda avgör. Till dess får Rosenberg ägna sig åt tro och hopp eller banna sin otur.
– Vi får se hur det känns efter testet och ge det en chans. Det positiva är att det inte är en bristning, men jag är öm, säger han.
Hur värderar du chansen att du kan spela?
– Ingen aning faktiskt. Det enda jag vet är att det är samma smärta som i går (i onsdags).
Vad hände?
– Det drog till (i ljumsken) efter ett volleyskott vid avslutningsövningen. Sedan kunde jag ändå jogga runt och slå till bollen. Jag trodde att det skulle gå över. Men efteråt blev det värre.
Så illa att landslagsledningen på onsdagseftermiddagen ringde Kalmar FF:s sportchef Svante Samuelsson och bad denne att skicka iväg allsvenske skytteligaledare Patrik Ingelsten till Stockholm med första bästa flyg.
Med Larsson hemma i Helsingborg och Rosenberg skadad avancerar samtidigt Marcus Berg upp till tredjeforward.
– När jag åker hit har jag inställningen att jag är beredd på att få spela.

Mer läsning

Annons