Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rosa gala i Gäddede

Det drar ihop sig till årets galakväll mot bröstcancer i Gäddede. Ulla Jonsson jobbar oförtrutet vidare.

Annons

I oktober uppmärksammas bröstcancer över hela landet genom Cancerfondens Rosa bandet-kampanj. I Frostviken kan ingen undgå att oktober är en rosa månad. För femte året ordnar eldsjälen Ulla Jonsson en gala för att samla in pengar till Bröstcancerfonden.

– I år kallar jag det för gala, det ska bli lite glassigare, säger Ulla Jonsson.

Den rosa mattan kommer att rullas ut och en fotograf kommer att ta emot alla gäster och fotografera dem mot en sponsorvägg.

– Det blir lite som Oscarsgalan, säger Ulla Jonsson och skrattar.

Alla pengar som samlas in går till Bröstcancerfonden och till Emmaföreningen, som hjälper drabbade i Jämtlands län. Under de fem år som gått har det samlats in 203 500 kronor i Frostviken.

– Vi går inte in för rekord, vi är glada för det som kommer in, men vi hoppas naturligtvis, säger Ulla Jonsson.

Just nu arbetar Ulla Jonsson för fullt med att förbereda årets gala som blir 26 oktober.

– Biljettförsäljningen är i full gång, vi har ju bara 130 platser och jag vet att det blir fullt i år också, säger hon.

Ulla Jonsson upplever ett stort engagemang både i och utanför bygden.

– Det är privatpersoner som hör av sig med lottpriser och saker som vi kan lotta ut och även företagen är duktiga.

Det går inte att ta miste på att Ulla Jonsson är stolt över alla de människor som vill bidra.

– De är så villiga att ge, per capita ger vi ju jättemycket.

Dessutom bedriver Ulla Jonsson ytterligare en insamling.

– Det som jag personligen brinner för är min lillasyster, vid sidan av den stora insamlingen bedriver jag en enskild insamling till min lillasyster "Ciccis nya bröst".

Där har det hittills samlats in lite drygt 100 000 som ska användas till en bröstrekonstruktion som görs med vävnad från den drabbades egen kropp. En operation som Landstinget i Jämtlands län inte längre bekostar.

– Jag är jävligt förbannad att vi ska behöva kosta på det här själv hade hon bott i Dorotea hade hon fått en sådan här operation. Jag vill väcka debatt om det här, säger Ulla Jonsson.

Det blir tätt mellan galorna för Ulla Jonsson i slutet av oktober. Bara två dagar efter galan i Gäddede är hon nämligen inbjuden till tv-galan "Tillsammans mot cancer" som sänds från Cirkus i Stockholm.

– Det är ju tack vare insamlingen som jag har blivit bjuden, så då blir det att skynda mig att räkna pengarna från galan i Gäddede och sedan packa mig i väg till Stockholm, säger Ulla Jonsson.