Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rör inte Treklövern

Läste i dagspressen på försommaren att man har tankar på att stänga äldreboendet Treklövern i Åsarna för att spara pengar. Budgeten går ej ihop. Man grips av ett raseri som inte går att beskriva. Hemtjänsten ska utökas, åldringarna ska bo hemma så länge det går. Innebär detta att hemtjänstpersonalen utökas eller får nuvarande personal mera att göra? Såg på TV nu att hemtjänsten har häcken full och går på knäna som det nu är och det är lika över hela landet. Man har inte tillräckligt med tid att ägna sig socialt åt vårdtagarna. In med maten, ge medicinen och sen iväg till nästa.

När det ska sparas då är det barn och åldringar som ska betala. Här har man byggt ett fint äldreboende, som man planerar att tömma. Ytterligare ett lik i Åsarna.

Utöka äldreboendena i stället och ge våra äldre en trygg ålderdom. Berghem i Hoverberg borde renoveras och öppnas igen. Behov finns. Ska det sparas ska det göras högre upp. Skär ner antalet småchefer, som sitter och lyfter tunga löner .Eftersom antalet kommuninnevånare sjunker, borde man kunna se över organisationen i kommunhuset.

Man förstår inte hur ni tänker. Kom ihåg att ni själva blir gamla en vacker dag. Hur vill ni bli ompysslade då? Vill ni att det kommer en utsjasad person från hemtjänsten, som sätter fram en matlåda på bordet stoppar i er några tabletter säger hej och försvinner. Eller vill ni ha ett eget rum på ett äldreboende och ha personal som är tillgänglig dygnet runt?

Ta en funderare! Rör inte Treklövern!

Inez Pehrsson, Brånan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel