Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rör inte Rödkullen

Att satsa på ett miljöförstörande projekt i tider då vi i stället borde arbeta för en hållbar värld tycker vi i Vänsterpartiet i Åre kommun är särskilt beklämmande. Det är en exploatering av ett orört rekreationsområde som både turister och Årebor hämtar kraft ur. Rödkulleprojektet kommer att behöva vatten- och avloppssystem som kommuninvånarna får betala genom skattsedeln.

Vi i Vänsterpartiet i Åre kommun tycker att kommunens resurser bör användas till att stötta upp befintliga reningsverk i stället för att bygga nya. Vi ser också att kommunen bör stimulera utveckling av övriga turistanläggningar för att sprida intäkter och belastning.

Innan större byggprojekt tar vid vi vill göra en ordentlig miljööversyn om hållbar utveckling i Åredalen för att säkra Åresjön och dalens bebyggelse vid stora klimatförändringar. Vi tror att ett orört rekreationsområde gynnar alla.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel