Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ROP

Riksföreningen osteoporotiker, ROP, i Jämtlands län, anordnade en caféträff en torsdag i april.

Landstingsledamoten Inger Jonsson (C), var inbjuden, för att man som patentförening skulle få möjlighet att diskutera de bensköras situation i detta län. Inger berättade om sitt engagemang för denna sjukdom. Det visar sig i det politiska arbetet, bland annat genom att hon ställt ett antal frågor de senaste åren till landstingsfullmäktige angående osteoporosvården. De närvarande fick stort utrymme att berätta om hur de upplevde vården i Jämtland för de bensköra. Allt ifrån bemötande till diagnos och behandling lyftes. Slutsatsen är, att det finns stort utrymme för förbättringar.

Nu väntar föreningen med spänning på vad landstingets förhandling med Vintersportcentrum ska resultera i vad gäller nyttjande av den mycket effektiva helkroppsmätaren, som Vintersportcentrum är ägare till, samt vilken organisation osteoporosvården ska ha i Jämtlands län.

Inger fick med sig orden; Fortsätt och jobba på mot en utveckling av diagnos, vård och behandling för bensköra, men glöm inte det förebyggande arbetet!