Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rootsduon tar farväl med två konserter

/
  • Suzanne Michelle och Anders Kronlund tolkar, till-sammans med basis-ten Lars Ericsson, kända artister på Stocketitt.Foto: Pressbild

En av länets bästa rootspop-duor flyttar till Kanada. Men innan dess gör Suzanne Michelle och Anders Kronlund två framträdanden på hemmaplan.
– Det blir en avskedskonsert, säger Anders.

Annons

I mitten av nästa vecka, den 20 och 21 maj, spelar duon tillsammans med basisten Lars Ericsson på Stocketitt på Frösön. Trion har länge talat om att göra något tillsammans och nu blir det äntligen av.

Anders säger att det blir en lågmäld, fin konsert, men den här gången blir det inte så mycket eget material. Fokus kommer i stället att ligga på covers.

– Det blir en blandning av jazz, gospel, singer-songwriters och rootsmusik. Många av låtarna har vi aldrig spelat tidigare, säger han.

Suzanne och Anders träffades på en pilgrimsvandring i norra Spanien hösten 2002. Kort därefter lämnade Suzanne sitt hemland Kanada för Östersund där hon bott sedan dess. Nu flyttar paret, som nyligen fått barn, till Ottawa.

– Det känns självklart både kul och vemodigt att flytta. Vi har inte planerat så mycket och inte heller sagt hur länge vi ska bo där, säger Anders.

LT:s recensent Björn Bostrand var lyrisk i recensionen av Suzanne Michelles debutalbum när det kom för några år sedan. Han skrev bland annat att ”My roots” är så bra att den borde ge eko långt utanför våra svenska gränser”.

Men någon stor satsning i Kanada har paret ännu inte hunnit tänka på.

– Men vi hoppas givetvis att vi får spela mycket där också, säger Anders, som även firar 20 år med Lars Vegas Trio i år.

Mer läsning

Annons