Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rönströms comeback dröjer – Saleman stannar i Jämtland

Ryggskadan läker sakta för Johan Rönström. Så sakta att det inte blir någon comeback före jul.

– Jag hoppas fortfarande, men jag kan inte garantera något, säger Jämtlandsspelaren.

Rönströms skada handlar om en disk som buktar utåt och påfrestar nerver. Det gör att smärtan blir kraftig.

– Skadan kom i fjol, successivt. Jag tror det var en form av överansträngning. Jag var med i alla matcher, men jag undvek vissa styrketräningsövningar. Efter säsongen blev det värre, konstigt nog.

Under hela våren, sommaren och hösten, har Johan Rönström rehabtränat, men det har gått långsamt. I dag är han en bra bit från spel, även om han själv är positiv.

– Det går framåt, sakta, men säkert. Nu har jag börjat vara med laget vid själva uppvärmningen. Hittills har det gått bra och jag har inte fått några bakslag.

Tror du på comeback före jul?

– Jag hoppas det, men jag kan inte garantera något. Ryggskador är diffusa. När jag var 16 år och slet av korsbandet (knäet) visste jag när jag skulle vara tillbaka, men här går det inte att säga säkert.

Jämtland Baskets klubbdirektör Peter Johansson säger att han inte vågar räkna med sin landslagsmeriterade forward före jul.

– Han är en bra bit från matchspel just nu. Därför räknar vi med att ha Egal (Saleman) kvar tills vidare.