Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ronaldo: Vi är här för att vinna

/

Inte hundraprocentig efter fotoperationen efter EM-slutspelet. Men klart på gång. Världsstjärnan Cristiano Ronaldos budskap till svenska folket:
– Jag tackar för mottagandet men vi är här för att vinna!

Annons
Klädd i en grön träningströja – och med en ansenlig mängd gelé i håret som perfekt höll luggen på plats – kom Ronaldo till Råsunda och presskonferensen. Bredvid honom satt försvararen Bruno Alves. Huvudrollsinnehavaren och statisten, typ.
Självklart kretsade allt kring mannen som många tippar kommer att utses till världens bäste spelare 2008 när Fifa håller sin gala i Zürich den 12 januari. Men först har han ett jobb i Stockholm. Ronaldo är övertygad om att det kommer att gå bra.
– Jag tror vi har en bra chans och jag tycker att Portugal är det bättre laget, men vi måste visa det i morgon.
Din uppfattning om Sverige?
– Ett starkt lag med många bra spelare. Bortamatcher är alltid svåra.
... och om Zlatan?
– Alla känner till honom, en bra spelare. Men han är inte den ende. Han har många bra spelare runt omkring sig.
Vad betyder förlusten mot Danmark inför matchen mot Sverige?
– Det är alltid illa att förlora. Portugal spelar alltid för att vinna, men ibland går det inte. Men om du såg matchen såg du också att Portugal spelade bra, vi ledde med 2–1 med minuten kvar och förlorade med 2–3. Att förlora en match i det läget är inte bra, men jag ser fram emot matchen och nu ska vi börja vinna matcher för att kvala in till VM.
Oavgjort ett dåligt resultat?
– Nej, inte alls. Men Portugal har kommit till Sverige för att ta tre poäng.
Vid mottagningen vid flygplatsen och hotellet på torsdagskvällen, vad tyckte du om att en kille omfamnade dig och vakterna inte var beredda?
– Verkligen? Well  ... det är trevligt när du kommer till ett annat land och märker att människor runt dig är glada och vill ha autografer och ta bilder. Det gör mig stolt och glad att de gillar mig, men ibland är det inte möjligt att ge autografer och ställa upp på bilder för om vi stannar är det svårt att komma därifrån.
Du blev aldrig rädd?
– Nej, det är normalt att folk vill ha autografer, men jag vill tacka alla som var där för min skull.
Hur ska ni slå Sverige?
– Att spela som ett lag, spela kompakt, bortamatcher är alltid svåra. Det blir en riktigt svår match, men vi tror på oss själva.
Din egen form?
– Jag har spelat två 90-minutersmatcher och känner mig vass., men jag är nog inte hundraprocentig än.

Mer läsning

Annons