Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ronaldo utvisad när United vann

Annons


Cristiano Ronaldo fick hjärnsläpp och blev utvisad när han tog bollen med händerna.

Men Manchester United kunde ändå vinna derbyt mot City med 1–0. Matchvinnare: Wayne Rooney.

Förra säsongen vann Manchester City under ledning av Sven-Göran Eriksson båda Manchesterderbyna. Men på söndagen var det "storebror" United som tog hem säsongens första derby. Manchester United hade greppet om den första halvleken men fick inte hål på Joe Hart i Citys mål förrän i den 42:a minuten då Wayne Rooney petade in en retur sedan Hart inte kunde hålla skottet från Michael Carrick.

I den andra halvleken jämnade spelet ut sig, inte minst sedan Cristiano Ronaldo dragit på sig två varningar inom loppet av tio minuter i mitten av halvleken. Det första kortet fick han efter att onödigt ha sparkat ned Shaun Wright-Phillips, det andra efter att ha stoppat bollen med båda händerna på en offensiv hörna. Ronaldo själv menade att han tog bollen med händerna på grund av att en visselpipa ljudit strax innan. Men visselljudet kom inte från domarens pipa utan från läktaren. Förklaringen hindrade inte domaren från att visa ut Ronaldo.

Men trots det numerära övertaget kunde City inte göra mål. Närmast var de på övertid då Richard Dunne efter en hörna fick ett jätteläge från cirka två meters håll men Edwin van der Sar gjorde en briljant räddning.
Annons