Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Romantiska toner från två saxofoner

/
  • Lasse Hörnfeldt och Leif Olsson spelar ihop på Gamla Teatern i kväll.  Foto: John Garreth Short

I kväll bjuder Jazz i Jemtland på ett lokalt mästarmöte på Gamla Teaterns scen, när de jämtländska saxofonisterna Lasse Hörnfeldt och Leif Olsson äntligen spelar tillsammans.

Annons

De båda backas upp av Lasse Ericsson, bas, Tomas Nykvist, trummor, och David Vessby, piano. Det kommer att serveras soft, romantisk jazz – såväl egenkomponerat material som evergreens och standards.

Lasse Hörnfeldt och Leif Olsson har varsitt långt och innehållsrikt musikerliv bakom sig. Lasse Hörnfelt började spela som 11-åring, blev sin egen kapellmästare vid 15, åkte till Nalen i Stockholm vid 17 och har sedan dess spelat med otaliga kända musiker från såväl Sverige som andra länder.

Lasse har spelat in flera skivor, bland annat ”Being healthy” tillsammans med gitarristen Johnny Johansson. De båda tillhör den exklusiva skara som fått Länstidningens kulturpris. De delade priset 2004.

Leif Olsson började som militärmusiker vid 14 års ålder, då med trummor som huvudinstrument. Var sedan i 23 år en framstående saxofonist, klarinettist, flöjtist och slagverkare med många soloinslag i Regionmusiken som sedermera kom att heta Länsmusiken.

Leif har under åren fått spela med många kända musiker. Bland dem han nämner med särskild värme återfinns Svend Asmussen och Toots Thielemans.

Leifs debutskiva kom 2008 och fick fina recensioner i fackpressen. Han är nu en av de musikaliska ledarna i Veteranorkestern, där han står för de flesta av arrangemangen.

Mer läsning

Annons