Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Roligt att det löste sig"

– Det hade ju fattats ett beslut om nedläggning, så det här känns jätteroligt, säger Marianne Gabrielii, personalhandläggare vid folktandvården.

Annons

Att situationen skulle svänga så totalt på ett år var inget de kunde ana för ett år sedan.

– Det är ju så oerhört svårt att bemanna i glesbygden ibland. Och det är så roligt att det löste sig dels med att Stig Östling kom upp och att han ville stanna kvar samt att vi fick till samarbetet med Nordli.

Patientunderlaget i Frostviken räcker till att ha en tandläkare anställd på 60 procent och en sköterska på heltid. Men i och med samarbetet är Stig Östling nu anställd på 40 procent av Norge. Tandsköterska Bente Kvemo jobbar under samarbetet 80 procent i Sverige och 20 procent i Norge. Detta innebär att ytterligare en tandsköterska, Rose Jonsson, nu finns på plats i Gäddede på 40 procent.

Samarbetet kommer nu löpa på ett år och sedan får utvärderingar utvisa om Norge vill erbjuda anställning till våra medarbetare.

– Men fortsätter det inte med Norge och om Stig vill vara kvar hos oss, finns det säkert möjlighet att nyttja hans kompetens i verksamhetsområdet där även Strömsund och Hoting ingår, säger Marianne Gabrielii.