Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Roligare avdelning

Det lokala punkbandet Avdelning 5 släpper nygammalt och ger två konserter.

Avdelning 5 har nyligen släppt ett självbetitlat album med nyinspelningar av låtar från åren 1995-1998. Några låttitlar är ”Jag hatar mitt liv”, ”Krig föder krig” och Hittar aldrig hem”

– Det är gamla låtar som fortfarande är bra. Texterna, som lutar åt vänsterhållet, är mycket personliga och handlar om hur vi i bandet levde under den här tiden, säger Andreas Persson, som sjunger och spelar gitarr. Övriga medlemmar är Mange Mårtensson, gitarr, Stefan Gärdvall, bas, samt Niklas Gidlund, trummor.

Nu gör bandet två konserter som kan bli gruppens sista framträdanden. I kväll spelar de i Gnarp och i morgon, lördag i Steinkjer i Norge. I samma veva passar de även på att samla material till en kommande dokumentärfilm om sig själva.

– Det finns inte så mycket dokumenterat från 90-talet. Många av oss slet med personliga problem då och blev portförbjudna från många ställen. I dag är allt smidigare och roligare.

#Lägger ni av sedan?

– Vi får se. Det är svårt att kombinera jobb, skola och barn. Men det beror givetvis också på vilket intresse det finns för oss.