Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rolf vill varna för ficktjuvar på utlandsresan

– Jag växlade åt mig flera tusen i kontanter och blev rånad på min plånbok när jag kom fram till Tallin. Nu vill jag varna andra så de inte gör samma misstag som jag.

Det säger politikern och debattören Rolf G. Swedbergh från Östersund, som förra veckan blev rånad under sin vistelse i Estlands huvudstad, Tallin.

– Vi hade precis lämnat båten och eftersom jag ville ha kontanter när jag skulle besöka det stora köpcentrumet som ligger alldeles vid hamnen, så jag gick och tog ut pengar i en uttagsautomat. När jag kom fram till butikerna så började jag med att gå på toaletten, berättar Rolf.

– Vid toaletten gick en stor kille rakt på mig och det blev en riktig rejäl smäll och jag blev rätt yr en kort stund. När jag några ögonblick senare kände på min jacka så var min plånbok borta, fast jag hade förvarat den i en stängd inneficka. Då förstod jag att den stora mannen knuffat mig med avsikt för att kunna ta plånboken.

Då agerade Rolf utan att tänka sig för. Han sprang efter den stora mannen och när de kom ut på gatan såg han fyra män som sprang åt alla håll.

– Jag följde efter den som var närmast mig och jag lyckas springa i fatt honom. Samtidigt som jag höll fast honom kände jag efter om han hade min plånbok.

– Det var dumt gjort, han kunde ju haft en kniv på sig och överfallit mig. Människoliv är inte mycket värda i de här kretsarna, säger han.

Men Rolf fick aldrig tillbaka sina pengar. Nu vill han uppmana andra som ska ut och resa att bara ta med sig betalkortet.

– Det fungerar på de flesta ställen och kortet går att ha gömt i någon byxficka, säger han.