Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rolf Smedmans minne

Författaren och konstnären Rolf Smedman, som avled i juli 2000, skulle den 18 juli i år ha fyllt åtti år.

Annons

 Rolf Smedman är fortfarande en av de mest kända och uppskattade berättarna om flugfiske. Förutom skildringar i ord och bild från otaliga flugfisketurer var han en skicklig pedagog och gjorde flera böcker om flugbindning och fisketeknik. Han var flitigt medverkande i tidningar och tidskrifter och blev känd för en mycket stor publik via TV där han gjorde flera program av Naturrutan.

Han vistades flera decennier i Gimdalen och hade sin sommarateljé där.

För att hedra Rolf Smedmans minne har anrika Dunkrokens Gille beslutat instifta en utmärkelse i form av ett diplom, som kommer att utdelas till personer som gjort berömvärda insatser inom sportfiskets område.

– Utmärkelsen är i första hand tänkt för författare, konstnärer, journalister och fotografer med tonvikt på flugfiske, säger Helge Jonsson som är Gillesmästare i Dunkrokens Gille.

Rolf Smedman var aktiv medlem av Gillet under många år. Bland andra samtida medlemmar av Gillet kan nämnas Nils Färnström, Jan Ekman, Sven O. Hallman, Gustaf Ulfsparre, Wilhelm Utter och Bengt Öste.

Mottagare av diplomet till Rolf Smedmans minne offentliggjordes i lördags den 18 juli, som var Rolf Smedmans födelsedag.

Annons