Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Roland Persson

Roland Persson, Slagsåmon, har avlidit i en ålder av 88 år.

Han var född i Vallbo i en syskonskara av fem barn.

Roland började tidigt arbeta i skogen efter avslutad skolgång. Skogen fortsatte att vara hans arbetsplats hela livet fram till pensioneringen.

År 1959 gifte han sig med Kerstin Olausson från Slagsån och makarna fick två döttrar. Familjen bosatte sig på gården Slagsåmon, där Roland bodde fram till sin bortgång.

Han värnade mycket om familjens bästa och han var en mycket godhjärtad, snäll och omtänksam familjefar. Saknaden blev stor för Roland efter hustruns bortgång 2001. De hade ett gott och rikt liv tillsammans med många gemensamma intressen där skogen, fiske och bärplockning var en stor del.

För Roland utgjorde även jakten ett viktigt fritidsintresse.

Glädjen blev stor för makarna när deras barnbarn Anton föddes 1999. För Roland blev Anton en av livets stora ljusglimtar in i det sista.

Roland lämnar ett stort tomrum efter sig och sörjs närmast av döttrarna Barbro och Monika med respektive samt av barnbarnet Anton.