Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Roland Klang avliden

En av Östersunds mera utstickande personer fram till för något tiotal år sedan, Roland Klang, Kalmar, har avlidit i en ålder av 73 år.

Annons

Roland Klang blev en länskändis av rang i egenskap av flerårig mässgeneral för Expo Norr, en syssla som ledde till en rad kreativa sidoprojekt som i många fall gav eko ute i landet.

Efter Expo Norråren flyttade han tillsammans med sin hustru Märith till Vimmerby där han blev Konstapel Klang i Astrid Lindgrens Värld, och där Märith fick jobb som programansvarig.

Efter sejouren i Vimmerby flyttade Märith och Roland tillbaka till Östersund där de för en tid blev fastighetsbolaget Jemtias värdpar i den nyrestaurerade Gamla Teatern.

Därefter gav sig Roland i kast med ett antal utvecklingsprojekt i södra Sverige samtidigt som Märith återgick till skolrektorsjobb i Östersund.

Sedermera skaffade de sig en gård i småländska Emmaboda. Där bodde de fram tills Roland till följd av iråkad sjukdom inte längre förmådde sköta verksamheten.

Roland Klang blev en aktiv medlem i Svenska Demensförbundet där han så länge som han förmådde engagerade sig i den riksomfattande verksamheten.