Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Roland Klang avliden

En av Östersunds mera utstickande personer fram till för något tiotal år sedan, Roland Klang, Kalmar, har avlidit i en ålder av 73 år.

Roland Klang blev en länskändis av rang i egenskap av flerårig mässgeneral för Expo Norr, en syssla som ledde till en rad kreativa sidoprojekt som i många fall gav eko ute i landet.

Efter Expo Norråren flyttade han tillsammans med sin hustru Märith till Vimmerby där han blev Konstapel Klang i Astrid Lindgrens Värld, och där Märith fick jobb som programansvarig.

Efter sejouren i Vimmerby flyttade Märith och Roland tillbaka till Östersund där de för en tid blev fastighetsbolaget Jemtias värdpar i den nyrestaurerade Gamla Teatern.

Därefter gav sig Roland i kast med ett antal utvecklingsprojekt i södra Sverige samtidigt som Märith återgick till skolrektorsjobb i Östersund.

Sedermera skaffade de sig en gård i småländska Emmaboda. Där bodde de fram tills Roland till följd av iråkad sjukdom inte längre förmådde sköta verksamheten.

Roland Klang blev en aktiv medlem i Svenska Demensförbundet där han så länge som han förmådde engagerade sig i den riksomfattande verksamheten.