Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Roland Göransson

Roland Göransson, Storhallen och Svenstavik, har avlidit i en ålder av 82 år.

Han var född och uppvuxen på gården Ankarbergs, Storhallen, yngst av sju och nu den siste av dem som gick bort.

Tillsammans med äldste bror skötte han gården fram till 1996 då brodern avled. Roland bodde kvar och skötte fortsatt om sysslorna på gården, men 1986 började han arbeta på Samhall i Svenstavik. Där blev han kvar fram till pensioneringen 1995. Han trivdes mycket bra på Samhall och gick gärna och hälsade på sina gamla arbetskamrater när tillfälle gavs.

Roland hade inget körkort utan cyklade dit han skulle, bland annat till Åsarna från Storhallen för att handla och det blev många och långa cykelturer genom åren.

Han var mycket idrottsintresserad och ägnade sig i unga år åt bland annat tyngdlyftning och han höll sig i trim.

Sport på tv, särskilt fotboll var ett stort intresse och dessutom tyckte han mycket om musik, helst schlager- och dansmusik. Han följde också med i musiktävlingar på tv och satsade en och annan krona på någon artist han tyckte om.

Roland hade ett stort intresse för människor och händelser i hans omvärld och klippte ur och sparade artiklar och annonser över ämnen han var intresserad av.

Han var en lågmäld person som aldrig sa ett ont ord om någon och som aldrig klagade över något.

I januari 2010 flyttade han till en lägenhet i Svenstavik där han klarade sig bra med hjälp av hemtjänsten. Det är omvittnat många där som saknar sin "gogubbe". Han tog också till vana att besöka ortens affär ett par gånger per dag för att träffa bekanta.

Roland var en kämpe som kom tillbaka efter sjukdomar gång efter annan, men till slut orkade han inte längre.

Han somnade in, stilla och lugnt på sjukhuset, med två av sina syskonbarn bredvid sig.

Roland sörjs och saknas närmast av åtta syskonbarn med familjer.