Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rök inte här, tack!

Rökare, ni kan hjälpa oss med allergiska och astmatiska besvär på ett mycket enkelt sätt . Vid hållplatser av alla dess slag så finns det allt som oftast minst en rökare om man bor på en något större ort. Problemet är inte rökaren i sig utan att man tar tillfället i akt att tända upp och röka under de minuter som man har över innan färdmedlet som man väntar på ankommer.

Allergiker och astmatikers besvär syns inte alltid på utsidan förrän det är försent. Har man otur och är oförberedd genom att ha glömt sin medicin eller kanske bara har en dag när man inte är helt frisk från sin förkylning som man gått och dragit på så här i kylans tider så kan man få en allergisk reaktion av det mer allvarligare slaget som gör att man kan behöva föras i ambulans till sjukhus. Ska då inte en hållplats för kollektivtrafik vara tillgänglig för alla? Jag säger inte att rökare inte är välkomna till hållplatserna. Bara att man som rökare kan tänka på att ta lite mer hänsyn.

En oerhörd enkel lösning på detta problem vore om ni som medmänniskor skulle kunna tänka er att röka på vägen till hållplatsen istället för att röka när ni är framme vid hållplatsen. Det skulle hjälpa våra besvär något enormt.

Icke rökare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel