Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rögle tog poäng när HV71 vann

Annons


Rögle fortsätter övertyga. I kväll blev det en poäng borta mot

HV71. Jönköpingslaget tog bonuspoängen genom 3–2 i sudden death, men

Röglespelarna var ändå nöjda.

-Absolut, vi har all anledning att vara stolta, sade Kenny Jönsson efter sitt första elitseriemål på 14 år.

HV71 har haft förtvivlat svårt att lyckas med inledningen på matcherna i elitserien. Matchen mot Rögle var inget undantag.

Peter Högardhs 0–1 efter bara 1.17 innebar att HV släppt in första målet i samtliga tio matcher under säsongen. Inte ett enda 1–0-mål har Jönköpingslaget gjort.

-Det visste jag faktiskt inte. Men de har ju vunnit en hel del matcher ändå, och det visar ju att de är starka om de har vänt på så många underlägen, sade Kenny Jönsson.

Efter den olyckliga inledningen hade HV mer spel i anfallszon än Rögle. Men bortalaget försvarade sig bra med fysiskt spel och HV tvingades till avslut från mindre bra lägen.

-När de väl fick lite tryck på oss kom de djupt ner i vår zon, men vi stod upp väldigt bra och fick dem att skjuta från kanterna, sade Jönsson.

Rögle saknade sju ordinarie spelare, däribland hela den tidigare framgångsrika förstakedjan med Richard Demén-Willaume och bröderna Cam och Chris Abbott.

-Det är bara att vänja sig, många av våra skadade spelar inte mer före jul. Men som vanligt innebär det mer speltid för andra spelare, och det är många som tar för sig bra, sade Jönsson.

Inget av lagen presterade särskilt bra spel i numerärt överläge. Ändå gjordes tre av matchens mål i power play, två för HV och ett för Rögle.

-Vi har inte alls lyckats med det de senaste matcherna, det är nog dags att vi funderar på varför. I dag känns det som att vi kunde ha vunnit om vi gjort något mer mål i power play.

Jönsson själv lyckades ändå trycka in ett mål i power play, hans första för säsongen och första i elitserien på 14 år.

-Visst, men det var ju också 14 år sedan jag spelade i elitserien. Pucken studsade i sargen bakom mål och kom fram till mig. Det fanns mycket att sikta på, så det blev ett enkelt mål, sade Kenny Jönsson.

Mer läsning

Annons