Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Roger svensk mästare i cykel

Roger Claesson, Östersunds Cykelklubb, tog en imponerande seger när han i lördags trampade hem SM-guldet i H50-klassen i Värnamo.
– Att vinna ett SM är det finaste man kan göra i den här disciplinen, säger SM-vinnaren Claesson.

Roger Claesson, tidigare duktig längdskidåkare, har sedan ett par år tillbaka sadlat om till cykelsporten och gör nu en seriösare satsning i veteran-klasserna. Under lördagen var han med och cyklade hem ett SM-guld i sin klass herrar-50.

– Jag har inte hållt på och tävlat så jättelänge, så jag vet inte om det var så väntat. Men jag såg att jag hade en chans och jag visste om att jag hade en möjlighet, säger Claesson.

Tempoloppet på 30 kilometer vann han också med god marginal. En minut och 13 sekunder hade han ner till närmaste rival, så segern var aldrig hotad.

– Jag fick till ett jättebra lopp, och man brukar prata om snitthastighet, och där körde jag det fortaste jag någonsin kört. Det var ett bra lopp utifrån vad jag kan prestera.

Banan i Värnamo bestod av 15 kilometer med vändpunkt, vilket innebär att man kör 15 kilometer och sedan vänder och kör samma väg tillbaka. Förutsättningarna vad goda, med bra väder och en flack bana.

– Det gör att det blir väldigt intensivt och man får ingen vila. Man får inte slappna av utan det gäller att ligga på gränsen, säger Roger.

Härnäst väntar DM som går av stapeln i Brunflo och sedan ett Norrlandsmästerskap senare i sommar.