Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roger Pontare står på scen i Jorm

/

Jormvattnet sjuder av kultur i sommar. På onsdag nästa vecka, 24 juli, gör artisten Roger Pontare ett framträdande i Jormstugan. Tre lokala band värmer upp.

Annons

I slutet av 1990-talet lärde Ingrid Nilsson känna Roger Pontare, med hits som "När vindarna viskar mitt namn" och "Stjärnorna", när han var en av artisterna på Skotertåget som Länsmusiken arrangerade, bland annat i Jormvattnet.

– Efter det har vi varit kompisar med sporadisk kontakt. I början av sommaren undrade jag om han inte hade lust att komma hit och uppträda. "Inte omöjligt", svarade han. Framträdandet blir det enda i länet i sommar, säger Ingrid Nilsson, som också berättar att Pontare får sällskap på scenen av flera musiker från bygden, Gäddedebandet Phonex, stjärnskottet Moa Olsson, från Jormvattnet, och gitarristen Jonathan Olofsson, som har rötterna i Stora Blåsjön men som numera bor i Stockholm där han studerar musik.

Ingrid Nilsson, som också driver företaget Fjällbjörkens livsenergi, är en av eldsjälarna som ser till att kulturen blomstrar i Jormvattnet hela sommaren med olika konserter och föreläsningar.

– Syftet är att lyfta fram glesbygden med dess människor och visa att det är fint att bo här. Riktig livskvalitet, säger hon.

På lördag eftermiddag berättar den mediala numerologen Fredrik Rosenqvist om siffrornas betydelse för våra liv.

– Vi får en inriktning beroende på vilken dag vi är födda. Det är jättespännande. Han tar även emot privata sittningar efter föreläsningen, säger Ingrid.

Nästa söndag, 28 juli, gästas stugan av Siri Olsson som visar konfirmationsbilder från 1902-1969 och berättar om personerna på bilderna. Den 3 augusti arrangeras tävlingen Jorm Runt.

Mer läsning

Annons