Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roger Löf

En naturmänniska, en klurig tänkare och innovatör, en omtänksam och stolt far och en fin medmänniska har hastigt och utan förvarning ryckts bort från oss.

Annons

Han växte upp i Strömsund och ägnade sin fritid åt samma saker som de flesta andra grabbar i den åldern - det vill säga fiska, åka skidor, spela fotboll och ishockey. Efter avlagd realexamen flyttade han till Östersund och utbildade sig till möbelsnickare och slöjdlärare.

Den professionen kom han dock aldrig att ägna sig åt då han efter genomförd militärtjänstgöring fortsatte att studera. Det resulterade i studentexamen och sedan till Uppsala för vidare akademiska studier.

Under Uppsalatiden deltog han aktivt i studentlivet samtidigt som han skötte sina studier. Studieinriktningen var matematik, datorer och informationsbehandling.

Efter en spikrak akademisk karriär flyttade Roger till Stockholm där han varit verksam inom IT-branschen sedan början av 70-talet. Han har arbetat på ett antal konsultfirmor och stora företag som till exempel Sparbanken, Philips och Telia.

Arbetsuppgifterna har varierat och omfattat alltifrån projektledning och applikationsutveckling till driftansvarig för större transaktions- och produktionssystem inom bank/finans, telekom och tillverkande industrier. I början av 80-talet träffade han Ingela Philipsson, också född och uppvuxen i Strömsund. De levde i ett samboförhållande under många år och har tillsammans sonen Martin – Rogers ögonsten och stolthet.

2005 övergick Roger från att vara anställd till att driva verksamhet i ett eget idéföretag (IdéData). Tanken med företaget var att utveckla och patentera olika idékoncept för att sedan marknadsföra och sälja koncepten på den internationella marknaden.

Under de sista fyra åren har Roger lyckats med konststycket att utveckla och patentera två idéer, med patent i Sverige, Norge, Finland och Kanada.

När han plötsligt gick bort arbetade han aktivt med kommersialisering av sina idéer. Ödet hindrade honom dock från att skörda frukten av sitt myckna tänkande och idoga arbete. Roger, med sitt IdéData, tillhörde en ny typ av företagare och nätverksföretag som ser världen som sin marknad och kunskap som sin produkt.

Som person var Roger ärlig, omtänksam och en mycket lojal och trogen vän. I sakfrågor var han oftast mycket påläst och visste vad han pratade om. Hans person karaktäriserades av stor integritet och höga ideal.

Han lämnar oss i stor sorg och saknad och tomrummet efter honom kommer att ta lång tid att fylla.

Annons