Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rödvitt med ena foten i division 2 Norrland

En match kvar. Sedan kan IFK Östersund vara i divsion 2.

– Visst har vi ett gynnsamt utgångsläge, säger tränaren Leif Widegren inför hemmamötet med Alvik.

Division 2-kvalet har hunnit en omgång av tre, men redan nu ser IFK Östersund ut att ha fixat en plats uppåt.

4–0 mot Sandvik gör att IFK kanske inte ens behöver ta poäng av Alvik för att gå upp. Detta eftersom två av tre lag avancerar vidare.

– Jag tycker att det är ett klumpigt kval när tre lag ska slåss om två platser och resultaten påverkar varandra. Samtidigt har jag inget bättre förslag heller, säger Widegren.

Läget är i alla fall gott på alla fronter för IFK. Storsegern mot Sandvik, en frisk trupp och bra stämning. Så var det inte i förra veckan.

– Det var spänt före kvalet. Då såg det inte bra ut på träningen i förra veckan. Det var otajmat och dålig koncentration.

Division 2-laget Alvik kommer till Hofvallen efter en knölig säsong där man hamnade på kvalplats. Luleålaget bör hålla en högre nivå än Sandvik och därför vara en svårare nöt att knäcka.

– Det är möjligt. Vi har i alla fall fått flera rapporter om Alvik och vet hur de spelar, menar Leif Widegren.

Taktiken är klar:

– Vi måste visa mod och göra ett hårt jobb. Det är en bra kombination, oavsett vad du gör i livet.

En uppflyttning till division 2 får stor betydelse för IFK Östersund, som därmed gjort en snabb resa norrut efter nedflyttningen till divsiion 4 hösten 2011.

Mannen i centrum för pånyttfödelsen är Leif Widegren. Per Jakobsson, herransvarig och ledamot i styrelsen, säger så här:

– "Leffe" har haft en otrolig betydelse. När han kom in blev det ett helt annat driv.

Allt pekar mot division 2 – i så fall division 2 Norrland. Då blir det långresor...

– Ja, jag har själv åkt sju-åtta år i den serien (när han spelade i Sundsvall) och det är tuffa resor. Samtidigt, vad ska 20-åriga killar göra annars en lördagkväll? Det är väl inte fel att sitta på en buss med kompisar och umgås.

Har ni börjat titta på det ekonomiska inför 2014?

– Ja, vi gör det faktiskt just nu, när du ringer, ha-ha. Årets resultat går ihop, men vi behöver få in mer pengar till nästa år om vi går upp.

Klart är att IFK Östersund inte kommer att kunna värva några spelare. De pengarna finns inte. Lånespelare från ÖFK kommer att vara en nödvändighet.

– Utan nyförvärven från ÖFK hade vi aldrig gått upp en serie. Det måste vi vara ödmjuka att säga, avslutar Per Jakobsson.