Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rödskäggig medelklassprofet raggar upp Torget

Lars Winnerbäck

Torget

(lördag)

Medelklassens krönte konsertkung Lars Winnerbäck hade inga problem att ta över Torget under lördagskvällen. Trots att han predikar sin medelklassångest till redan övertygade medelsvenssons lyckas han göra det med finess. Mestadels eftersom han upprätthåller en närgången berättande dialog med sin publik.

Lars Winnerbäck drar dessutom till med raggningsrepliker som att Yran skulle vara "Sveriges grymmaste festival". Musiken är inte alls lika levande som mellansnacket.

Som vanligt funkar klassikerna bäst. "Hugger i sten" och "Söndermarken" slår till och med an en hjärtesträng hos mig fast jag brukar vara immun mot den rödskäggige profeten.

Resten av materialet rakt igenom slött och kraftlöst. Det spelar ju i och för sig ingen roll, för publiken överröstar nästan Winnerbäck i inledande akustiska "Solen i ögonen" och "Kom änglar".

Med en vacker ljusshow och flera fina filmpartier på storbildsskärm blir det dessutom trevligt att se på.