Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rödgrönt hot mot landsbygden

Oppositionen har inte mycket att komma med för landsbygden och de gröna näringarna. Få konkreta förslag har hittills presenterats.

Annons

Vänsterpartiet är som vanligt en joker som det är riskfyllt att räkna med. I partiets budgetmotion är till exempel utgiftsområdet för jordbruk, skogsbruk och fiske det enda området som helt saknar förklaring. Men vad ska man å andra sidan förklara, när det inte finns förslag?

Miljöpartiet är inte heller att lita på. Man vill till exempel chockhöja bensinpriset med två kronor. Och för bönderna blir det tuffa tider. En bonde som driver ett typföretag med växtodling på 200 hektar åkermark skulle förlora 74500 kronor om året på Miljöpartiets politik, när alla föreslagna skatthöjningar har trätt i kraft. Under en mandatperiod innebär det nästan 300000 kronor i kostnadsökning, vilket innebär att bonden förlorar mer än motsvarande en genomsnittlig årslön. Miljöpartiet vill också höja koldioxidskatten och det rejält. För mig som har ett något större företag blir ökningen ännu större. Det är hög tid att syna oppositionens politik för landsbygden! Rätt grönfärg krävs för att landsbygdens folk ska få det bättre. Det vet vi i Centerpartiet!

Torgny Widholm (C), landsbygdsföretagare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel