Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rödgrönt för djuren

En ny regering gynnar både utsatta djur och människor.

Annons

Den borgerliga regeringen har under sin mandatperiod kraftigt försämrat olika djurs villkor.Vinner de valet igen kommer det se ännu mörkare ut.

Antalet djurförsök kommer att öka samtidigt som anslagen till alternativ till djurförsök kommer att minska, päls-industrin kommer att få fortsätta sin vidriga verksamhet som strider mot djurskyddslagen. Den nuvarande regeringen har under sin tid avskaffat Djurskyddsmyndigheten, infört licensjakt på varg och gått jägarna till mötes i jaktfrågor, kastrering utan bedövning på grisar har ej förbjudits, tidelag(sexuella övergrepp mot djur) har ej förbjudits, kommersiell valjakt har fått regeringens stöd och så vidare.

Kort sagt har den borgerliga regeringen låtit industrin och jägarnas intressen styra politiken i stället för djurens och naturens behov.

En röd-grön regering vill stärka djurens rättigheter vilket i praktiken kommer att innebära att pälsindustrin avskaffas och även andra djurs liv kommer att förbättras. Fram för medmänsklighet och solidaritet som går över artgränserna.

Barbara

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel