Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rödgröna vill fösa tillbaka högskattesamhället

Socialdemokraten Jens Nilsson slirar med sanningen när han skriver att alliansregeringen har lånat pengar för att sänka skatten för de rika.

Verkligheten Jens är att alla som arbetar får behålla mer av sin intjänade lön. Mest, procentuellt sett, får de lägst avlönade och taket för jobbskatteavdraget, 28 000 kronor innebär ju att de rika som har månadslöner på 50 tusenlappar eller mer inte får högre avdrag än den som tjänar 28 tusingar, ett faktum som aldrig kommer fram när den röda alliansen argumenterar i frågan. Jobbskatteavdraget infördes 2007 och har sedan förstärkts i tre steg, vi som jobbar får behålla så mycket mer av vår egen lön att det nu faktiskt motsvarar en extra månadslön.

Om den röda alliansen blir makthavare efter valet i september kommer som ett brev på posten jobbskatteavdraget att monteras ned och vi föses åter in i högskattesamhället. Nu jobbar vi 12 månader och får 13 månadslöner. Efter valet kan det bli så att vi fortfarande får arbeta 12 månader men får betalt för 11.

C-A Jonsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel